Amb l’inici de l’estiu i com una proposta que hem recollit aquests dies com un possible activitat a fer de forma conjunta amb els joves de l’Aleixar i Vilaplana, organitzarem aquest estiu un curs intensiu de monitors de lleure adreçat a tots els i les joves que vulguin obtenir el títol de monitor.
Per poder apuntar-se a aquest curs és imprescindible haver fet ja els 18 anys.
Curs de Monitor/a a Maspujols.
Dies: 1, 2, 3, 4, 7, 8, 9 10, 11, 14, 15, 16 i 17 de juliol
Horari: de 10 a 14 i de 16 a 20h
Lloc: Casal Cultural i Ajuntament de Maspujols.
Inscripcions
Per inscriure’t descarrega aquests documents, omple’ls correctament i pots portar-los a l’Ajuntament de Maspujols, o bé escanejar-los i enviar-ho a maspujolsjove@gmail.com.
També cal que portis 3 fotografies carnet i fotòcopia del DNI
Inscripció
Full de compromís
El preu del curs és 220€. El pagament del curs el fareu quan confirmem definitivament si hi ha prou inscrits per poder-lo tirar endavant. Mínim 15 persones i màxim 24.
El curs l’impartirà la Fundació Siurana.
Trobareu més informació a aquí.
El curs de Monitor i Monitora és un programa de formació, adreçat a aquelles persones que estan interessades en formar-se en el camp del lleure.
La durada del curs de monitors/es, en base a l’Ordre BSF/196/2013, de 2 d’agost, és de 310 hores, i inclou les següents etapes:
Una etapa teòrico-pràctica de 150 hores de duració, aquesta etapa inclou tres mòduls formatius:
MF1866_2 M1 Activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil.
MF1867_2 M2 Processos grupals i educatius en el lleure infantil i juv.
MF1868_2 M3 Tècniques i recursos d’animació en activitats de lleure.
S’imparteix en la modalitat semi-presencial, 100 hores de manera presencial i 50 hores a l’aula virtual. Aquestes hores de e-learning l’alumne les pot realitzar dins el seu ritme d’aprenentatge des de la primera setmana de curs fins un mes desprès de la última sessió presencial del curs.
Una etapa pràctica i memòria que consta de 160 hores de treball educatiu en un centre educatiu de lleure que tingui conveni amb l’Escola de l’Esplai de Tarragona. L’Escola pot informar, si es demana, dels llocs per a poder realitzar les pràctiques amb els quals té conveni, però la recerca del centre corre a càrrec de l’alumne/a.
Al acabar les pràctiques s’ha de presentar la memòria de les mateixes d’acord amb el guió de l’Escola.
Un cop superat tot el procés acadèmic s’obté el Diploma i Carnet de Monitor/a d’Activitats de Lleure Infantil i Juvenil que atorga la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya.